Home De Club

Inloggen voor ledenClub
Lidmaatschap PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 23 April 2010 23:55

Lang niet al onze leden zijn in het bezit van een Hovercraft. De meeste leden zijn gewoon geinteresseerd in het fenomeen hovercraft en willen op de hoogte blijven van de ontwikkeling van deze techniek. Een kleine groep leden heeft zelf een hovercraft gebouwd en nemen hiermee deel aan internationale wedstrijden. Daarnaast zijn er binnen onze vereniging ook enkele modelbouwers actief.

Lid worden?? Dat kan??. Vanaf 23,--Euro per jaar.

U ontvangt ? iedere 3 maanden een nieuwsbrief en daarin wordt u op de hoogte gehouden van de diverse activiteiten in binnen- en buitenland.

Wij willen u erop wijzen dat in Nederland het "Besluit luchtkussenvoertuigen Wet geluidhinder " van 19 september 1989 van kracht is. Dit houdt in dat hoveren in Nederland eigenlijk verboden is. De Nederlandse Hovercraft Club heeft met het ministerie van VROM afspraken gemaakt om wildgroei te voorkomen. Een van deze afspraken is dat leden met een hovercraft in het bezit moeten zijn van een geldig vaarbewijs.

Bezitters van een hovercraft binnen onze vereniging zijn verplicht een wettelijke aansprakelijkheidverzekering af te sluiten.

Last Updated on Sunday, 02 May 2010 13:09
 
Hovercraft Sportnieuws PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 23 April 2010 23:50

In 1986, tijdens de oprichting van de landelijke Nederlandse Hovercraft Club, werd besloten om een clubblad met de naam "Hovercraft Sportnieuws" Uit te brengen met daarin zowel nationaal als internationaal hovercraft nieuws. Twintig jaar lang kregen de NHC leden "Hovercraft Sportnieuws" als zwart/wit kopie in de brievenbus en al die jaren stond het clubblad vol met foto?s en informatie over het bouwen van diverse hovercrafts.

In januari 2007 zijn we van start gegaan met een geheel vernieuwde, digitale uitvoering van het clubblad.Een aantal voordelen zijn: de nieuwsbrief is in kleur, eenvoudig van de NHC website op te halen, van het beeldscherm af te lezen, naar wens uit te printen om te lezen en/of te bewaren.Tussentijds wordt er gewerkt aan een nieuwe nieuwsbrief met nieuwe artikelen. Ons streven is om 1x per kwartaal of verder zoveel als nodig een nieuwsbrief uit te brengen. Oude nieuwsbrieven blijven via de NHC website beschikbaar zodat u als lid altijd even terug kan kijken in een ouder exemplaar.

Verder krijgen de leden naast de nieuwsbrief ook nog aparte pagina?s aangeboden die wij als losse modules gaan publiceren. Een van deze modules betreft ?De Geschiedenis van de Hovercraft?, maar er komt nog meer!Om u nieuwsgierig te houden, houden wij dit nog even geheim.

Voor de bezoekers van de NHC site hebben we hieronder een voorbeeld nieuwsbrief geplaatst met daarin een aantal artikelen die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn via een speciale code die alleen wordt verstrekt aan betalende leden.

Als U als bezoeker een ge?nteresseerd bent geraakt door het fenomeen Hovercraft en niet de plannen heeft om daadwerkelijk zelf een Hovercraft te gaan bouwen, ook dan is het misschien toch interessant om lid te worden vande Nederlandse Hovercraft Club. Voor de prijs van het lidmaatschap hoeft u dit niet te laten, U bent al lid voor slechts 23 Euro per kalenderjaar.

Heeft u vragen, wilt u ergens op reageren, heeft u nieuws dat ook voor andere leden interessant kan zijn, zoals bijvoorbeeld uw eigen hovercraft project, of vindt u het gewoon leuk om zelf eens iets te schrijven voor in de nieuwsbrief? Aarzel niet en doe het gewoon? Stuur uw bijdrage naar:

 

HOVERCRAFT SPORTNIEUWS.

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Postadres:

Redactie HC Sportnieuws, p/a Kloosterlaan 56 - 1216NR Hilversum The Netherlands.

O.v.v. Bijdrage NHC Nieuwsbrief.

Last Updated on Tuesday, 28 September 2010 21:00
 
Algemene club info PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 23 April 2010 23:48

In 1986 werd voor het eerst in Nederland een hovercraftwedstrijd georganiseerd onder de naam "Grote Prijs van Nederland". Naar aanleiding van deze wedstrijd kwamen er veel vragen en reacties die in hetzelfde jaar leiden tot de oprichting van de Nederlandse Hovercraft Club.Degenen die hierin een belangrijke rol speelden waren Hans Peerenboom en Arie de Reus. De beide initiatiefnemers zijn nog steeds actief binnen de NHC.

In de afgelopen jaren was de Nederlandse Hovercraft Club actief bij het bouwen van hovercrafts, het deelnemen aan wedstrijden in het buitenland en het geven van demonstraties tijdens festiviteiten door het hele land. Een belangrijk onderdeel van de hovercraftsport is het zelf bouwen van de hovercraft. Daardoor kan deze sport in verhouding tot andere gemotoriseerde sporten relatief goedkoper zijn, men moet wel liefhebber zijn van knutselen en sleutelen. Omdat er niet veel documentatie beschikbaar is moet men zelf op zoek naar de juiste gegevens. Dit kan door het onderling uitwisselen van informatie, de actieve leden hebben veel contacten in het buitenland waardoor zij van de nieuwste technieken op de hoogte blijven. Daarom is het onderlinge contact binnen de NHC van groot belang.

 


Copyright © 2017 Nederlandse Hovercraft Club. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.